diumenge, 8 de març del 2009

El torneig internacional de gimnàstica de Vic s'obre a categoria sènior

La cita amb la gimnàstica d’elit que Vic té el cap de setmana abans de Nadal es manté aquest any amb novetats significatives. La quarta edició del Torneig Internacional Ciutat de Vic de gimnàstica artística femenina modifica el seu format i passa de ser exclusivament per a gimnastes júnior a tenir caràcter obert, mentre que la Federació Catalana ha decidit suprimir el trofeu de seleccions que en les tres darreres edicions havia portat combinats com Romania, Ucraïna, Alemanya o França, que competien contra Catalunya.

Aquesta mesura pretén potenciar el torneig en si, permetent la participació de gimnastes de categoria sènior i que això en pugui incrementar el nivell qualitativament. Quantitativament ja s’ha triplicat el nombre d’inscripcions i seran una seixantena les participants, el màxim que permet l’estructura de la competició, que pertanyeran a 16 delegacions provinents de 8 països diferents: Itàlia, França, Països Baixos, Suïssa, Eslovènia, Gran Bretanya, Països Catalans i Astúries.
Alguns dels equips es presentaran al torneig amb cinc gimnastes i d’altres amb només una. En qualsevol cas, en la llista d’inscrits “ha augmentat considerablement la qualitat de les gimnastes”, segons la nova presidenta del Club Gimnàstic Osona, Judit Alcubierre, que afronta el seu primer compromís d’entitat. Entre aquestes hi ha l’anglesa Jordan Lipton, una de les millors júniors d’Europa, o dues components de la selecció estatal absoluta Naomi Ruiz i Merche Alcaide.

Les participants arribaran aquest divendres, per poder iniciar els entrenaments a la tarda al pavelló 3. Dissabte, a partir de les 9 del matí, es farà la competició individual i, al migdia, la d’equips. A 2/4 de 5 de la tarda tindrà lloc la final per aparells amb les vuit millors classificades al matí en cadascun d’ells.

El Gimnàstic Osona es presenta a la seva pròpia competició amb dos equips. L’equip A l’integren Ariadna Panadès, subcampiona de Catalunya; Aida Sanfiz, campiona d’Espanya de terra Sènior 2; Anna Serra, i Paula Vilasís. L’equip B estarà format per gimnastes més menudes: Andrea Cajamarca, Brenda Montañés, Anna Ponce i Mireia Sanfiz. / VICENÇ BIGAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada